Αποδεικνύεται ότι η διαγραφή αναρτήσεων στο Facebook δεν σημαίνει ακριβώς "διαγραφή"

Facebook

Μερικές φορές θέλουμε να διαγράψουμε το ιστορικό μας στο Facebook - ίσως μόνο κομμάτια του ή ίσως τα πάντα. Ίσως θέλετε απλώς να ξεκινήσετε νέα, ή απλώς δεν εμπιστεύεστε το Facebook με τις πληροφορίες σας και θέλετε να απαλλαγείτε από παλιές δημοσιεύσεις.

Ελπίζουμε ότι κάνοντας κλικ στη διαγραφή, το περιεχόμενό σας θα καταργηθεί οριστικά. Προφανώς, αυτό δεν ισχύει. Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το Facebook ενδέχεται να μην διαγράφει πραγματικά τις αναρτήσεις που νομίζετε ότι ξεφορτώνεστε. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές αυτές οι διαγραμμένες δημοσιεύσεις στο Facebook επανεμφανίζονται.

άδειο Χρονολόγιο Facebook

Μερικοί χρήστες έχουν ανακαλύψει πόσο επίμονο ήταν το Facebook. Η Λόρα (που απέκρυψε το επώνυμό της) διέγραψε τις αναρτήσεις της στο Facebook «μία προς μία» τον Φεβρουάριο του 2012, φοβούμενη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το νέο Χρονολόγιο του Facebook (τότε). Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, συνδέθηκε στο Facebook για να ανακαλύψει ότι όλο το περιεχόμενό της στο Χρονολόγιο είχε αποκατασταθεί.

Χρονολόγιο στο Facebook της Laura

Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι αυτό το ζήτημα ήταν ένα σφάλμα, αλλά μετά τη δεύτερη φορά όταν η Λόρα είχε διαγράψει για άλλη μια φορά επίπονα όλο το περιεχόμενό της, έγινε πιο ύποπτη. «Έχω διαγράψει όλες τις αναρτήσεις, μου αρέσει και τα σχόλια. Έχω διαγράψει επίσης όλες τις φωτογραφίες και τα άλμπουμ μου εκτός από δύο φωτογραφίες προφίλ », εξηγεί η Laura, λέγοντας ότι το προφίλ της ήταν καθαρό, με εξαίρεση δύο φωτογραφίες και μερικά βασικά προσωπικά στοιχεία από την ενότητα Πληροφορίες. Επιστρέφοντας στο λογαριασμό της στο Facebook μήνες αργότερα, ανακάλυψε αυτόν τον μήνα ότι οι διαγραμμένες αναρτήσεις της εμφανίστηκαν ξανά.

Το πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχουν άλλοι χρήστες του Facebook που αντιμετώπισαν το ίδιο σενάριο, με τις διαγραμμένες αναρτήσεις τους να επιστρέφουν σε αυτούς. Επίσης, υπήρξε ένα περιστατικό κατά το οποίο οι παλιές δημοσιεύσεις αναστήθηκαν και στην κορυφή του προφίλ σας. Κατατέθηκε αγωγή εναντίον του Facebook στην Ιρλανδία το 2011 για αυτό το ακριβές ζήτημα:

«Πριν από περίπου μισό χρόνο έως ένα χρόνο, αποφάσισα ότι ήθελα να διαγράψω όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά μου δεδομένα στη σελίδα μου στο facebook. Χρησιμοποίησα μια αυτόματη ρουτίνα που έκανα αυτόματα κλικ σε όλα τα κουμπιά "X" (με την ένδειξη "κατάργηση ανάρτησης") στη σελίδα μου στο Facebook. Η ακόλουθη ερώτηση δηλώνει σαφώς ότι το περιεχόμενο διαγράφεται "(βλέπε συνημμένο 03). Αφού η ρουτίνα έτρεχε για λίγο, όλο το περιεχόμενο είχε φύγει. Από εδώ και πέρα, διαγράφω συνεχώς όλο το νέο περιεχόμενο με μη αυτόματο τρόπο. Σε δύο ή τρεις περιπτώσεις το παλιό περιεχόμενο επανήλθε στον τοίχο μου αφού το διαγράψαμε εβδομάδες νωρίτερα. "

Οι Όροι και Προϋποθέσεις του Facebook ρίχνουν φως στο γιατί οι χρήστες του αντιμετωπίζουν αποκατεστημένο περιεχόμενο:

"Όταν διαγράφετε περιεχόμενο IP, διαγράφεται με τρόπο παρόμοιο με την εκκένωση του κάδου ανακύκλωσης σε υπολογιστή", αναφέρει η σελίδα Όροι και Προϋποθέσεις. "Ωστόσο, καταλαβαίνετε ότι το περιεχόμενο που έχει αφαιρεθεί ενδέχεται να διατηρηθεί σε αντίγραφα ασφαλείας για εύλογο χρονικό διάστημα (αλλά δεν θα είναι διαθέσιμο σε άλλους)."

Ακόμα και το Facebook παραδέχεται ότι το περιεχόμενό σας είναι στην πραγματικότητα ακόμα και αν το έχετε διαγράψει τεχνικά. Ωστόσο, το περιεχόμενο που εμφανίζεται για δεύτερη φορά για τρίτο γύρο διαγραφής είναι απροσδόκητο.

Επικοινωνήσαμε στο Facebook σχετικά με το ζήτημα, του οποίου ο εκπρόσωπος επεσήμανε μόνο τη σελίδα Όροι και Προϋποθέσεις του Facebook, και υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι όταν διαγράφετε πραγματικά περιεχόμενο στο Facebook, εξαφανίζεται μόνο εάν διαγραφεί οριστικά - κάτι που είναι δύσκολο. Το πρόβλημα με τη μόνιμη διαγραφή οτιδήποτε στο Facebook είναι το γεγονός ότι τίποτα δεν φαίνεται να διαγράφεται. Απλώς η "διαγραφή" περιεχομένου αποθηκεύει προσωρινά το περιεχόμενο σε εφεδρική μονάδα δίσκου Facebook. Όπως το θέτει το Facebook:

«Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες διαγράφονται οριστικά από τους διακομιστές μας. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα μπορούν να διαγραφούν μόνο όταν διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας. "

Η διαγραφή ολόκληρου του λογαριασμού σας λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Οι χρήστες μπορούν να «διαγράψουν» τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο, η πρόσβαση στον λογαριασμό ενεργοποιεί ξανά τον λογαριασμό.

Εξέφρασαν επίσης την προσοχή ότι το πρόβλημα ενδέχεται να προέρχεται από ένα σφάλμα στη σελίδα προφίλ της Laura, αλλά δεν ήταν σίγουρο χωρίς να ελέγξει τον λογαριασμό της. Ωστόσο, οι μηχανικοί του Facebook βρίσκονται στην υπόθεση, και σε μια προκαταρκτική ματιά προτείνεται ότι ένας καλύτερος τρόπος για τη διαγραφή περιεχομένου δεν είναι να περάσετε από το Χρονολόγιο, αλλά μέσω του αρχείου καταγραφής δραστηριότητας.

Κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν καθιστά σαφές γιατί το περιεχόμενο της Laura επανεμφανίζεται.

Όσο σκληρά προσπαθείτε, φαίνεται ότι δεν μπορείτε ποτέ να «ξεφορτωθείτε» το Facebook, χωρίς να το έχετε χρησιμοποιήσει στην αρχή.

[ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ]

Σύμφωνα με τα παρακάτω σχόλιά της, η Λόρα, διευκρίνισε ότι δεν αποκαταστάθηκαν όλες οι διαγραμμένες αναρτήσεις της - αν και ήταν πολλές. Προσθέτει επίσης ότι όταν διαγράφηκε αναρτήσεις και σχόλια το έκανε μέσω της Ειδησεογραφικής ροής της και ότι έχασε μερικά που πίστευε ότι είχε διαγράψει αρχικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις