Πώς να αποστείλετε ένα μήνυμα στο Facebook Messenger

Facebook

Το Facebook Messenger μόλις πήρε πίσω. Η πολυαναμενόμενη επιλογή διαγραφής μηνυμάτων μέσα στο Messenger ξεκινά την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ανέφερε η εταιρεία. Η ενημέρωση επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν ένα μήνυμα έως και 10 λεπτά μετά την αποστολή αυτού του μηνύματος, τόσο για ατομικές όσο και για ομαδικές συζητήσεις.

Το Facebook υποσχέθηκε τη δυνατότητα αποστολής μετά από μια ερευνητική έκθεση που αποκάλυψε ότι ο διευθύνων σύμβουλος και ο δημιουργός Mark Zuckerberg διέγραψαν ορισμένα από τα δικά του μηνύματα. Μετά την αναφορά, το Facebook είπε ότι θα έδιναν την επιλογή αποστολής μηνύματος σε όλους τους χρήστες.

Το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει στην ανάκληση τυπογραφικών λάθους, μηνυμάτων που αποστέλλονται σε λάθος άτομο και άλλων σφαλμάτων, εάν εντοπιστούν εγκαίρως. Φυσικά, η αποστολή δεν σημαίνει αόρατη, αλλά οι ταχύτερες αποστολές ενδέχεται να μην εμφανίζονται στην άλλη πλευρά της συνομιλίας.

Το Messenger στο παρελθόν επέτρεπε στους χρήστες να διαγράψουν μηνύματα, ώστε να μην τα βλέπουν στη δική τους ροή, αλλά ο παραλήπτης θα μπορούσε ακόμα να δει το μήνυμα. Τώρα η επιλογή διαγραφής περιλαμβάνει "κατάργηση για όλους", καθώς και την επιλογή "κατάργηση για εσάς" εάν δεν θέλετε να δείτε το μήνυμα, αλλά δεν σας πειράζει όλοι οι άλλοι να έχουν πρόσβαση.

Λοιπόν, πώς παίρνετε πίσω κάτι που μόλις στείλατε στο Messenger; Πατώντας παρατεταμένα το μήνυμα θα εμφανιστεί τόσο το παράθυρο απόκρισης emoji, όσο και οι επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης για αντιγραφή, προώθηση ή κατάργηση του μηνύματος. Πατήστε κατάργηση και, εάν το μήνυμα εστάλη πριν από λιγότερο από 10 λεπτά, ορίστε την επιλογή κατάργησης για όλους από το μενού.

Ωστόσο, η λήψη ενός μηνύματος δεν θα είναι απαρατήρητη. Το Facebook λέει ότι οι άλλοι χρήστες στη συνομιλία θα λάβουν ειδοποίηση κειμένου λέγοντας ότι καταργήθηκε ένα σχόλιο. Ένα σύμβολο κράτησης θέσης που σημειώνει ότι καταργήθηκε ένα μήνυμα θα κολλήσει επίσης στο τμήμα της συνομιλίας από το οποίο εξαλείφθηκε το μήνυμα. Οι χρήστες μπορούν ακόμα να αναφέρουν μηνύματα μετά την κατάργησή τους.

Το Messenger πρέπει να ενημερωθεί προτού διατεθεί η δυνατότητα. Το Facebook λέει ότι η ενημέρωση αρχίζει να κυκλοφορεί παγκοσμίως σε εφαρμογές iOS και Android. Η ενημέρωση ξεκίνησε μια αργή διάθεση σε ορισμένες χώρες στα τέλη του περασμένου έτους.

Ενώ το χαρακτηριστικό ζήτησε εν μέρει από την αναφορά που υποδεικνύει ότι ο Zuckerberg διέγραψε παλιά μηνύματα, το νέο εργαλείο είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που προκάλεσε την ενημέρωση. Σε μια δήλωση από το Facebook, η εταιρεία δήλωσε ότι τα μηνύματα διαγράφηκαν με ένα εργαλείο για τον περιορισμό της «περιόδου διατήρησης» για λόγους ασφαλείας. Το νέο εργαλείο, ωστόσο, δεν απορρίπτει παλιά μηνύματα, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλέσουν τα νεότερα μηνύματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις